La primul meci continental din istoria clubului, CS Volei Alba Blaj a reușit ieri, 27 octombrie, o victorie în deplasare, pe terenul franțuzoaicelor de la Rocheville Le Cannet, de asemenea debutante în Champions League. Campioana României a câștigat în patru seturi (25-20, 25-20, 16-25, 25-17), după o prestație lăudată de întreaga presă de specialitate de pe continent.

Publicitate

Jucătoarea cu cel mai mare randament pentru Blaj a fost argentinianca Leticia Boscacci, autoare a 19 puncte.

Darko Zakoc, antrenorul grupării ardelenești, era în al nouălea cer la finalul partidei: „Suntem mândri de performanța noastră. Avem o echipă foarte tânără, ne-am aflat la primul nostru meci în competiție. Suntem foarte fericiți cu rezultatul obținut”, a spus Zakoc pentru siteul oficial Champions League, CEV.lu.

Din echipa noastră au făcut parte jucătoarele: Adina Salaoru, Jovana Vesovic, Leticia Boscacci, Denisa Viloiu, Anamaria Berdilă, Ana Grbac, Dubravka Djuric, Ioana Nemțanu, Adriana Bobi, Marina Vujovic, Ivana Plchotová, Silvana Chausheva.

Volei Alba Blaj face parte din grupa F a competiției, alături de Rocheville, Nordmeccanica Piacenza (Italia) și legendara Dinamo Moscova (Rusia), câștigătoare a 11 titluri Champions League în perioada 1961-1977.

Următoarea partidă internațională a româncelor va avea loc în 11 noiembrie, în Sala Sporturilor din Sibiu împotriva italiencelor de la Piacenza. Dar până atunci, CS Volei Alba Blaj se va întâlni cu suporterii săi sâmbătă, în Liga Națională, când joacă pe teren propriu împotriva clubului Unic Piatra Neamț.