afis-festival-teatru-Povesti-2015 În perioada 5-11 octombrie, pe scenele din Alba Iulia vor urca trupe româneşti şi străine de teatru, actori la început de drum sau cu renume, la cea de-a X ediţie a Festivalului Internațional de Teatru „Povești”. Evenimentul îl are ca invitat special pe scriitorul francez Pascal Bruckner.

Organizatorii evenimentului au anunţat pentru anul acesta şi prezenţa actorilor: Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele, Vlad Zamfirescu, Maia Morgenstern, Pavel Bartoș, Oana Pelea şi Gheorghe Ifrim.

Albaiulienii care doresc să-i vadă pe scenă pe actori pot achiziţiona bilete din mai multe locaţii:

– de la Teatrul de Păpuşi „Prichindel”, între orele 10.00 – 17.00, L-V

– de la Casa de Cultură a Sindicatelor, între orele 08.00 – 19.00, L-V

– de la Centrul Info (lângă Poarta a III-a a Cetăţii), între orele 17.00 – 19.30, L-D

– online biletele se pot comanda AICI!

Tarife:

Bilet spectacole pentru tineri și adulți, preț întreg: 18 lei

Bilet spectacole pentru tineri și adulți, cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari: 15 lei

Bilet spectacole pentru copii: 5 lei

PROGRAMUL FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL DE TEATRU POVEȘTI:

LUNI, 5 OCTOMBRIE 2015

10.00 MICA SIRENĂ, regia Daniel Stanciu: Teatrul FANI TARDINI – Secția păpuși GULLIVER Galați-Casa de Cultură a Studenţilor- Spectacol pentru copii / 50 min.

11.00 PASCAL BRUCKNER – INSPIRAȚIE PENTRU REGIZORI DE TEATRU ȘI FILM-Conferință- Aula (A9), Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia / 60 min.

12.30 LANSARE CARTE, autor Pascal Bruckner-Biblioteca Batthyaneum / 30 min.

18.00 PARADOXUL IUBIRII, autor Pascal Bruckner: Spectacol lectură-Castelul Kemény Sâncrai / 45 min.

MARȚI, 6 OCTOMBRIE 2015

10.00 FANTASTICA AVENTURĂ A ȘORICELULUI ROADE-N GÂND, regia Georgeta Lozincă: Teatrul pentru copii și tineret ARIEL Tg. Mureș- Sala Teatrului de Păpuşi

Spectacol pentru copii / 60 min.

11.00 FLUIERUL FERMECAT, regia Adrian Găzdaru: Teatrul pentru Copii ARLECHINO Brașov- Casa de Cultură a Studenţilor

Spectacol pentru copii / 50 min.

12.00 CAFEAUA CU TÂLC-Club Festival (Art Cafe)

12.30 40 DE ZILE, autor Chris Simion: Lansare carte, Editura TREI-Club Festival (Art Cafe) / 30 min.

17.00 10 ANI DE FESTIVAL LA ALBA IULIA: Vernisaj expoziție fotografie-Foaier Casa de Cultură a Sindicatelor / 30 min.

17.30 MAITREYI, regia Chris Simion: Compania de Teatru D’ AYA în colaborare cu Teatrul „L.S.Bulandra” București– Casa de Cultură a Sindicatelor / 135 min.

20.30 AICI NU-I DE JOACĂ, regia Catrinel Dumitrescu: Teatrul NOTTARA București-Casa de Cultură a Studenţilor

Spectacol pentru tineri şi adulţi / 120 min.

MIERCURI, 7 OCTOMBRIE 2015

11.00 RĂŢUŞCA CEA URÂTĂ, regia Mate Varga Ibolya: Teatrul de Păpuși PUCK Cluj Napoca-Sala Teatrului de Păpuşi

Spectacol pentru copii / 55 min.

12.00 CAFEAUA CU TÂLC-Club Festival (Art Cafe)

12.30 O MIE ŞI UNA DE DEFINIŢII ALE TEATRULUI, autor Olivier Py: Lansare carte, Editura TRACUS ARTE-Club Festival (Art Cafe) / 30 min.

17.00 POVEȘTI ÎN MOZAIC, artist mozaic Flaviu Dușa: Vernisaj mozaic- Galerii Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina / 30 min.

18.00 FRAU HESS ȘI GRĂDINILE EI, regia Alexander Hausvater: Teatrul Evreiesc de Stat București-Casa de Cultură a Sindicatelor

Spectacol pentru tineri şi adulţi / 100 min.

20.00 MOMENTO !, regia Louis Spagna: ELASTIC Belgia-Casa de Cultură a Studenților

Spectacol nonverbal pentru tineri şi adulţi / 80 min.

JOI, 8 OCTOMBRIE 2015

10.00 O MIE ŞI UNA DE FRONTIERE (POVESTEA LUI ALADIN), regia Luis Montoto: Teatrul Regina Maria, Trupa ARCADIA Oradea-Casa de Cultură a Studenților

Spectacol pentru copii / 55 min.

11.00 VRĂJITORUL DIN OZ, regia Cristi Mitescu: Teatrul pentru Copii şi Tineret COLIBRI Craiova-Casa de Cultură a Sindicatelor

Spectacol pentru copii / 60 min.

12.00 CAFEAUA CU TÂLC-Club Festival (Art Cafe)

12.30 PĂPUȘARI, REGIZORI, PROFESORI, autor Dan Bălan: Lansare carte, Editura MUZICALĂ- Club Festival (Art Cafe) / 30 min.

17.00 CARICATURI DE COSTEL PĂTRĂȘCAN: Expoziție & videoproiecție de caricatură- Framm’s / 60 min.

19.00 CARAMITRU-MĂLĂELE, CÂTE-N LUNĂ ȘI ÎN STELE: Teatrul Național București– Casa de Cultură a Sindicatelor

Spectacol pentru tineri şi adulţi / 90 min.

21.00 AMERICAN BUFFALO, regia Cristian Juncu: Teatrul ACT București-Sala Teatrului de Păpuşi

Spectacol pentru tineri şi adulţi / 120 min.

VINERI, 9 OCTOMBRIE 2015

11.00 CENUȘĂREASA, regia Cristian Pepino: Compania de Teatru de Animație și Evenimente MAG București-Sala Teatrului de Păpuşi

Spectacol pentru copii / 45 min.

11.30 TRECUTUL RECENT – VĂZUT PRIN TEATRU: Conferință susținută de Cristina Modreanu-Colegiul HCC / 60 min.

12.00 CAFEAUA CU TÂLC-Club Festival (Art Cafe)

12.30 INCREDIBIL.IUBESC, autor Silvan Stâncel: Lansare carte, Editura LIBRIS EDITORIAL-Club Festival (Art Cafe) / 30 min.

17.30 COMEDIA REMIX, moderator Cristina Modreanu: Film documentar teatru de comedie produs de Teatrul de Comedie în colaborare cu TVR- Sala Teatrului de Păpuşi / 60 min.

19.00 DINTE PENTRU DINTE, regia Cristian Juncu: Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania Liviu Rebreanu-Casa de Cultură a Sindicatelor

Spectacol pentru tineri şi adulţi / 100 min.

21.00 LO ESENCIAL, regia Luis de la Carrasca: Compania FLAMENCO VIVO Franța-Casa de Cultură a Studenților

Concert și dans flamenco / 90 min.

SÂMBĂTĂ, 10 OCTOMBRIE 2015

11.00 ŞCOALA LUI HABARNAM, regia Rodion Ghilaș: Teatrul Municipal de Păpuşi GUGUŢĂ Republica Moldova-Sala Teatrului de Păpuşi

Spectacol pentru copii / 45 min.

12.00 CAFEAUA CU TÂLC- Club Festival (Art Cafe)

12.30 SCENA.RO: Lansare revistă-Club Festival (Art Cafe) / 30 min.

17.00 MASCA – SEMN TEATRAL: Prezentare atelier scenografie-Galerii Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina / 30 min.

18.00 ADUNAREA PĂSĂRILOR, regia Cristian Pepino: Teatrul de Animație TĂNDARICĂ București-Casa de Cultură a Studenților

Spectacol nonverbal pentru tineri şi adulţi / 60 min.

19.00 ABSOLUT! după Ivan Turbincă de Ion Creangă, regia Alexandru Dabija: Teatrul ACT București-Centrul Cultural IACOB MUREȘIANU Blaj

Spectacol pentru tineri şi adulţi / 90 min

19.30 VOCEA UMANĂ, regia Sanda Manu:One Man Show Oana Pellea-Sala Teatrului de Păpuşi

Spectacol pentru tineri şi adulţi / 60 min.

21.00 AMALIA RESPIRĂ ADÂNC, regia Amalia Olaru: Teatrul MIGNON București-Framm’s

Spectacol pentru tineri şi adulţi / 55 min.

DUMINICĂ, 11 OCTOMBRIE 2015

11.00 PETER PAN, regia Cristian Mitescu: Teatrul pentru copii Ciufulici Ploiești-Casa de Cultură a Studenților

Spectacol pentru copii / 55 min.

12.00 CAFEAUA CU TÂLC: Conferinţă de presă, prezentare atelier de critică teatrală-Club Festival (Art Cafe)

12.30 SĂ RÎDEM CU NEA MĂRIN, autor Amza Pellea: Lansare carte, Editura HUMANITAS-Club Festival (Art Cafe) / 30 min.

13.00 JURNAL 2003 – 2009, autor Oana Pellea: Lansare carte, Editura HUMANITAS-Club Festival (Art Cafe) / 30 min.

17.00 POVEȘTI CU MARIONETE: Prezentare atelier mânuire păpuși-Galerii Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina / 30 min.

18.00 MOFTUL ROMÂN: Teatrul MIGNON București-Sala Teatrului de Păpuşi

Spectacol pentru tineri şi adulţi / 50 min.

19.30 TITANIC VALS, regia Alexandru Dabija: Teatrul ODEON București-Casa de Cultură a Sindicatelor

Spectacol pentru tineri şi adulţi / 135 min.