Județul Alba va fi gazda celei de-a 10-a ediții a GeoQuest, cel mai mare eveniment Geocaching din România. Participanții sunt provocați să descopere comorile ascunse în cele mai reprezentative și fascinante obiective din zonă. Punctul principal de atracție îl va reprezenta Alba Iulia, pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire. Evenimentul va avea loc în perioada 10-13 august 2018.

Publicitate

”Nu încape îndoiala că judeţul Alba este plin de peisaje de poveste. Lacuri, munţi, cascade, peşteri, cam tot ce ti-ai putea dori; toate însoţite de istoria timpului, cât şi de legendele create.

Printre aceste minuni ale naturii se numără: Vânatoriile Ponorului, gheţarul de la Scărişoara, Huda lui Papară, cheile Râmeţului, vestita Roşie Montană şi multe alte locuri pe care le veţi descoperii participând la evenimentul nostru.

Nu i-am uitat nici pe cei cărora iubesc oraşul si drumurile asfaltate – pentru ei avem tot felul de locaşe şi cetăţi care mai de care mai vestite prin frumusetea lor. Iar dacă simţiţi că vi s-a uscat un pic gâtul, drumul vinului vă va stinge setea (pentru soferi, setea va fi stinsă de apele reci ale izvoarelor).

Încă de pe acum ii avertizăm pentru cei care vor să ne onoreze cu prezenţa că nu vor pleca la finalul evenimentului  nemultumiţi!”, transmit organizatorii.

Geocaching este un joc bazat pe poziționare GPS. Jocul constă în găsirea unor cutii cu ‘comori’ numite geocache-uri (sau cache-uri), care sunt ascunse la anumite coordonate geografice. Totul este înregistrat pe site-ul www.geocaching.com unde pot fi văzute coordonatele cutiilor (cache-urilor) ascunse în toată lumea. Un cache obișnuit este de fapt o cutie mică, închisă ermetic, ce conține un carnețel sau o coală de hârtie numită logbook. Cutiile mai mari pot conține diverse jucării sau lucruri de mică valoare care se pot lua de găsitor, dacă sunt înlocuite cu altele.

Geocaching-ul este similar cu un joc vechi de 150 de ani care folosește indicii și trimiteri la repere din povești. Geocaching-ul a fost conceput la scurt timp după eliminarea restricțiilor privind folosirea GPS-ului, la 1 mai 2000.