Astăzi a avut loc, la ora 10.00, la Sala Senatului din cadrul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, lansarea volumului „Tinerii României la Centenarul Marii Uniri”.

Momentul lansării, parte a unui eveniment național, este cuprins în cadrul activităților proiectului cu același titlu inițiat de către Universitatea Ovidius din Constanța în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, Direcția Generală Anticorupție şi Radio România Constanţa.

Volumul cuprinde eseurile elaborate de studenții universităților partenere și înscrise în cadrul competiției organizate în luna septembrie la Constanţa.

După prezentarea volumului, participanții vor face o vizită de studiu în Cetatea Marii Uniri, între orele 14.00 și 18.00.

Programul de mâine al evenimentului național prevede, de la ora 10.00 la ora 12.30,  un proces simulat organizat de către studenții specializării Drept din cadrul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. De la aceiași oră, cei doritori vor participa la o vizită la Muzeul Național al Unirii.