Frumusețea primăverii este dată și de explozia de flori care ne răsfață cu parfumul lor și culorile tot mai vii sub soarele care trezește natura la viață. Pentru a înflori încă de la începutul primăverii, plantele cu bulbi trebuie plantate în noiembrie, poate chiar puțin mai devreme dacă toamna este răcoroasă.

Publicitate

Iată câteva mici secrete pentru ca rezultatul din primăvară să vă bucure. Bulbii nu trebuie plantați într-un sol prea umed, deoarece vor putezi. Nici un sol prea uscat și nisipos nu le este favorabil, pentru că nu au minerale suficiente. Această problemă se rezolvă însă ușor prin adăugarea de compost în zona bulbilor. Dacă solul este cleios, acesta trebuie amestecat cu nisip fin și compost.

Este foarte importat ca bulbii să fie plantați suficient de adânc, deoarece altfel se usucă. Este bine să respectați instrucțiunile de pe ambalaj, atât în ce privește adâncimea de plantare cât și distanța dintre plante, pentru ca acestea să crească viguroase. Specialiștii spun că, în principiu, adâncimea de plantare este de trei ori înălțimea bulbului și că este de preferat să îi plantați puțin mai adânc decât prea la suprafață.

Foarte important este să respectați și instrucțiunile legate de zona de plantare. Cei mai mulți bulbi adoră soarele sau penumbra, însă unele specii nu agreează soarele deloc și trebuie plantați printre arbori sau arbuști.

[box type=”green” ]Bulbii proaspăt plantați trebuie udați des. Dacă temperaturile devin negative va trebui să-i protejați de îngheț, acoperindu-i cu frunze, crengi sau paie.[/box]

lalea

sursa foto: http://www.freedigitalphotos.net/