Luni, 15 octombrie, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 175 de ani de la nașterea reginei Elisabeta a României.

Aversul monedei o prezintă pe regina Elisabeta a României în mai multe ipostaze ale vieții și activității sale, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, anul de emisiune „2018”, stema României și valoarea nominală „100 LEI”.

Reversul monedei redă portretul și monograma reginei Elisabeta a României și inscripția circulară „REGINA ELISABETA A ROMANIEI 175 DE ANI DE LA NASTERE”.

Moneda va avea următoarele caracteristici:rotundă, din aur, cu un diametru de 21 mm, o greutate de 6,452 grame, cant zimțat și o valoare nominală de 100 de lei.

Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare, este de 1.570,00 lei.

Tirajul pentru această emisiune este de 250 monede din aur.

Monedele din aur cu tema 175 de ani de la nașterea reginei Elisabeta a României au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.