FAPT: 84 % dintre internauți accesează / vizitează doar site-urile ce apar pe prima pagină din Google.

Gânditi-vă puțin ce înseamnă asta. Imaginează-ți că Webul ar fi un oraș gigantic, în care se află magazine. Dacă site-ul tău ar figura în top 10 din Web, asta ar fi echivalent cu a avea magazinul pe principala artera comercială a orașului sau lângă intrarea în cel mai mare mall din istoria omenirii. Dacă nu figurați în top 10 rezultate Google (din prima pagină) este ca și cum ați avea magazinul undeva la periferia orașului. O poziție optimă într-un mall major vă asigură un trafic masiv, cu oameni care intră și ies într-una din magazin. Pe Web, o poziție de Top pe Google are exact același efect.

Publicitate

Cercetările recente au arătat că puterea unei clasificări în top este chiar mai mare decât sugerează cifra statistică de 84%. Aparent, cu cât afacerea ta se apropie mai mult de poziția numărul unu, cu atât aveți șanse mai mari de a vă convinge realmente vizitatorii să cumpere produsul sau serviciul pe care îl mediatizați. Este aproape ca și cum navigatorii pe internet asociază o poziție de top pe Google cu un brand de calitate.

Este fascinant cum, puterea internetului și potențialul său contribuie la transformarea afacerilor, a politicii și a întregii noastre societăți. Se estimează că până în anul 2020, un procent de peste 60 % dintre toate vanzările, vor fi efectuate online.

Rubrică susținută de: Alba Design