”Aproape toate meseriile pe care cineva le va practica în viitor, de la inginerie la muzicologie, de la fizică atomică la turism, de la istorie la medicină, vor folosi calculatoarele. Calculatoarele nu merg singure, ca să meargă trebuie să aibă oameni pricepuți care să le mâie. Ca să ai oameni pricepuți, trebuie să îi înveți : CE?” Grigore C. Moisil , 1973.

Sub acest motto se desfășoară la Universitatea ”1 decembrie 1918” din Alba Iulia, în acest sfârșit de săptămână (26 și 27 octombrie), Conferințele de eLearning ICVL și CNIV 2018 dedicate centenarului Marii Uniri. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Universitatea din București și cu sprijinul instituțiilor locale ( Consiliul Județean, Primăria Alba Iulia și Inspectoratul Școlar Județean Alba).

Conferința Națională a Învățământului Virtual (CNIV) și International Conference of Virtual Learning (ICVL) sunt două evenimente care au ca scop punctarea importanței din ce în ce mai mare a tehnologiei moderne și ambientului virtual în educație și cercetare.

Proiectul educațional și de cercetare de la Universitatea din București, fondat în anul 2003 ca urmare a provocărilor tehnologiei informaționale, are ca obiective elaborarea de cercetări, proiecte și aplicații în domeniile de eLearning, software și management educațional.

Dacă orice concept se schimbă în mintea omului odată cu evoluția lui, atunci ,ca o consecință firească, se schimbă și canalul de comunicare și promovare al conceptului odată cu evoluția tehnologiei de care dispune omul.