A 4-a ediție a evenimentului Sunday Sundown vine cu o surpriză de la One World Romania: proiectul “Documentare la curte”, ajunge în Alba Iulia, cu filmul ”LUMEA VĂZUTĂ DE ION B.”, în regia lui Alexander Nanău. Organizatorii le propun albaiulienilor, pe lângă vizionarea filmului, un picnic, la apus de soare, în Cetatea Alba Carolina. Evenimentul va avea loc duminică, 20 august, începând cu ora 19:00, în spatele Palatului Apor, din Alba Iulia.

”Sunday Sundown înseamnă și picnic în cetate, la apus de soare. Nu uitați să luați o pătură și să puneți în coșul de picnic gustări simple preparate de acasă, pahare de plastic, șervețele, pungi de gunoi și, de ce nu, un desfăcător de sticle sau un tirbușon”, spun organizatorii.

Filmul lui Alexander Nanău prezintă povestea lui Ion Bârlădeanu, care, de la o viață de vagabond pe străzile Bucureștiului, a ajuns un artist de prestigiu internațional. La peste 60 de ani, Ion Bârlădeanu este cea mai recentă descoperire a artei românești. În urmă cu câțiva ani locuia și lucra în ghena unui bloc bucureștean de pe Calea Moșilor. În 2009, operele sale erau expuse la Londra, alături de cele ale lui Andy Warhol și Marcel Duchamp. Regizorul Alexander Nanău a început filmările la documentar în momentul în care lucrările lui Ion B. au început să fie cunoscute și apreciate și în țară și în afară. Filmul oferă o perspectivă asupra a ceea ce poate propune Europa de Est: talent nedescoperit, oameni care au învățat să ascundă pentru a-și păstra adevărul interior și a supraviețui regimului comunist. Filmul a câștigat premiul Gopo, în martie 2010 și a fost selecționat până în prezent la peste 30 de festivaluri.