Duminică, 17 septembrie, albaiulienii și turiștii sunt invitați la la film. “Țara Moartă”, în regia lui Radu Jude, prezintă o istorie incomodă și puțin cunoscută a României în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Invitați ai evenimentului sunt Daniela Cetean (profesor istorie) și Lia Borza (președintele Comunității Evreiești din Alba Iulia).

Filmul ”Ţară Moartă” arată o Românie contrastantă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Pe de o parte este vorba despre o arhivă fotografică realizată de fotograful Costică Axinte, din Călăraşi, în anii 30-40, iar pe de altă parte despre capturi audio din cântecele patrotice ale vremii şi înregistrări radiofonice, dar şi textul jurnalului unui medic român, Emil Dorian. Pelicula readuce în atenţie antisemitismul din România celui de-Al Doilea Război Mondial.

Proiecția filmului va avea loc duminică, de la orele 19:30, în spatele Palatului Apor din Alba Iulia. Intrarea este liberă. Evenimentul este organizat de Lions Club Alba Iulia și Forum Apulum.