gardaAlbaiulienii și turiștii, care la acest sfârşit de săptămână vor prefera să rămână în Cetatea Alba Carolina, sunt invitați să participe duminică, în fața Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina, de la ora 13.00, la spectacolul aniversar al Gărzii Apulum. Cu această reprezentație se vor marca trei ani reenactment antic la Alba Iulia.

„Compusă astăzi din patru formații, Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis, grupate sub titulatura de Garda Apulum, trupa s-a făcut remarcată, în cei trei ani de activitate, prin participarea cu succes la zeci de evenimente, atât în țară cât și în străinătate. Tocmai de aceea în acest moment putem susține că acest proiect a devenit un brand al orașului, foarte mulți turiști venind special la Alba Iulia pentru a asista la reprezentațiile pe care Garda Apulum le-a susținut în fiecare vineri, din mai până în septembrie. De amintit că inițierea acestui proiect se datorează Muzeului Național al Unirii, iar cei care dau viață legionarilor romani, războinicilor daci, gladiatorilor și dansatoarelor sunt voluntari albaiulieni”, au transmis organizatorii evenimentului.

Garda Apulum are ca scop promovarea patrimoniului antic al orașului Alba Iulia, dar și a județului Alba și este implicată și în organizarea a doua dintre cele mai importante evenimente de reconstituire antică din România, Festivalul Cetăților Dacice și Festivalul Roman Apulum.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia cu sprijinul Asociației Culturale pentru Istorie Vie, S.C. Elit SRL și Societatea de Transport Public Alba Iulia.