Doi bărbați se dădeau drept lucrători ai companiei apă-canal pentru a pătrunde în locuințele oamenilor. Acolo, se prefăceau că fac verificări la instalațiile de apă, dar în realitate scanau casa și, când gazda nu era atentă, profitau și furau bani sau obiecte de valoare.

Iată detaliile furnizate de autorități:

„La data de 16.10.2015, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia i-au identificat pe D.J.M., de 29 de ani şi G.E.R., de 44 de ani, ambii din Alba Iulia, care sunt bănuiţi de comiterea unei infracţiuni de furt şi a unei tentative de furt ce au fost reclamate poliţiei în 14, respectiv 19 august a.c.

În sarcina celor doi bărbaţi s-a reţinut faptul că, sub pretextul că sunt angajaţi ai societăţii de apă – canal, în data de 14.08.2015, au pătruns în locuința unei femeie din Alba Iulia şi profitând de neatenţia ei, au sustras suma de 1.450 lei.

Ulterior, în data de 19 august a.c., folosindu-se de același pretext, cei doi au pătruns în locuinţa unei alte femei care, la un moment dat, l-a surprins pe unul dintre indivizi căutând într-un dulap amplasat într-una din încăperile imobilului. De această dată, cei doi indivizi nu au reuşit să sustragă bunuri şi au părăsit în grabă locuința femeii.

Faţă de cei doi bărbaţi, poliţiştii din Alba Iulia continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat, respectiv tentativă de furt calificat, precum şi pentru stabilirea întregii lor activităţi infracționale”.

 

Pe lângă acțiunile legale demarate împotriva celor doi presupuși infractori, poliţia vă face și o serie de recomandări pentru a vă proteja de alți potențiali escroci:

 Dacă cel care se prezintă la uşa dumneavoastră pretinde că este reprezentatul unei autorităţi sau companii, întotdeauna solicitați şi verificați cu atenţie cartea de identitate sau legitimaţia de serviciu. Verificați dacă persoana din fotografie este aceeaşi cu cea pe care o aveți în față.

 Nu primiţi în casă persoane necunoscute, care oferă spre vânzare diverse bunuri sau servicii;

 Nu permiteţi accesul în locuinţă a celor care prezintă „promoţii” la diverse articole;

 Reţineţi semnalmentele persoanelor ce vi se par suspecte şi sesizaţi imediat poliţia;

Dacă îți place site-ul nostru, susține-ne cu un Like pe pagina de Facebook.