“Aceasta este povestea adevărată a unui tânăr înzestrat din România, a cărui iubire necondiţionată pentru muzică l-a dus departe de casă. Dan Liviu Cernat a avut şansa unică de a studia şi a cânta la vioară pe cele mai prestigioase scene ale Europei. O poveste cu final fericit pentru acest tânăr talentat, care a ales să se întoarcă în oraşul său natal, un vechi oraş din inima Transilvaniei. Un artist… O vioară… Un oraş… O poveste, despre cel mai bun mod în care poţi fi european…”. Cu această prezentare, un filmuleţ care prezintă Alba Iulia a fost înscris, astăzi, într-un concurs organizat de Comisia Europeană, care are ca temă promovarea fenomenului european.

Publicitate

Este un filmuleţ frumos şi plin de optimism, care sperăm să atragă aprecierea juriului.

Echipa care a realizat filmul este compusă din: Zoltan Lorincz, Cătălin Cădan, Cornel Gruian, Claudiu Miclăuș, Romulus Oprișcan – imagine; Victor Tudor Popa – montaj; Ovidiu Hațegan,Claudiu Makkai – scenariu; Dan Liviu Cernat, Claudiu Makkai – voce;  Raul Oargă, Ovidiu Bartha – sunet, Cătălin Cădan – producător; Ovidiu Pârjol şi Dan Liviu Cernat – muzică.

Filmuleţul este al 41-lea înscris în competiţie, dar deşi a fost postat doar astăzi are deja mai multe vizualizări decât mulţi dintre competitori.