Șoseaua Transfăgărășan a fost închisă astăzi, 1 noiembrie, între Bâlea Cascadă, județul Sibiu, și Piscul Negru, județul Argeș.

”Decizia închiderii acestui sector de drum a fost luată în conformitate cu Regulamentul de funcţionare a drumului naţional DN 7C (Transfăgărăşan) numărul: AND 524/2015, dar şi din cauza instabilității atmosferice la altiutudine ce poate produce fenomene meteorologice extreme in orice moment. Precizăm că sectorul de drum închis circulaţiei va fi semnalizat corespunzător” a nunțat printr-un comunicat de presă Compania Națională de Administrare aInfrastructurii Rutiere.

Șoşeaua se află pe Drumul Naţional 7C (152 km) ce leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km. prin judeţele Argeş şi Sibiu. Transfăgărășanul ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac.

Drumul este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci și alunecări de teren.

În același context se așteaptă și închiderea șoselei Transalpina de către CNAIR, după ce acum două săptămâni a fost închisă temporar din cauza condițiilor meteo nefavorabile.