Aplicanți din 67 orașe și sate din România au răspuns deja provocării lansate de comunitatea Digital Nation de a începe un parcurs de mentorat online. Cei interesați au aplicat la programele de mentorat online propuse de organizație, exprimându-și interesul de a se specializa în domenii tech de actualitate cum ar fi programarea, securitatea cibernetică, social media marketing sau graphic design.

Digital Nation este o comunitate care activează în sfera educației de performanță încă din 2013, fiind unul din pionierii pe plan național care a dezvoltat acest model. Cu 5 ani experiență în formarea tinerilor în ariile tehnice și antreprenoriale, proiectul s-a extins național în 2018. Scopul comunității este de a pune bazele unui curent de creștere națională susținută, antrenând educația de performanță și antreprenoriatul strategic ca principalele motoare de creștere.

Abordarea RDEM (Remote Digital Education Model) este o metodologie revoluționară prin care mentorii pot organiza clase săptămânale cu până la 100 de cursanți o dată, din zone geografice diferite, fără a investi mai mult de 6 ore per săptămână pentru a le pregăti și susține.

Programele de învățare sunt deschise tuturor cetățenilor din România și Republica Moldova. Vârsta nu este un criteriu de selecție – spectrul de vârstă al celor înscriși începe în general de la 18 ani și ajunge la 45 ani, cu excepții în ambele capete ale intervalului. Cunoașterea limbii engleze este un plus, întrucât unele din materialele de studiu vor fi de pe piețele occidentale.

Cei interesați pot alege programul de învățare pe care îl consideră potrivit, parcurg 4 etape de selecție (online), iar dacă le depășește este acceptat în program. Fiecare program durează 12 luni, iar costul este doar o taxă simbolică de 100 de euro. Programele de învățare implică evaluări tehnice și de atitudine/mindset la intervale regulate. În cazul în care la aceste evaluări nu se întrunește un punctaj minim , cursantul v fi exclus din program. Suma de membership nu este rambursabilă.

Dincolo de orele săptămânale care au loc într-un cadru virtual, membrii comunității au acces la întâlniri regionale cu colegi din același oraș sau din orașe apropiate, la rush-uri locale pentru membrii care vor să facă progres în aceeași locație fizică, la bootcamp-uri cu membrii din țară (la mare și la munte) și la întâlnirile generale cu toții membrii comunității.

Anul acesta, comunitatea își deschide ceremonia de începere a anului tuturor, transmițând-o online, în 27 noiembrie. Cei care își doresc să se înscrie la programele de mentorat online Digital Nation o mai pot face până pe 5 decembrie 2018, pe site-ul comunității.