Anul acesta am avut parte de o iarnă mai blândă, iar meteorologii anunță o nouă încălzire a vremii în perioada următoare. Pentru a ne bucura pe deplin de timpul bun trebuie să avem grijă și de ten, deoarece razele de soare mai puternice pot accentua problemele pielii: deshidratarea, excesul de sebum sau apariția unor pete.

[box type=”green” ] Pentru un ten frumos și pregătit pentru perioada caldă trebuie să urmăm doi pași simpli: tenul trebuie curățat și mai apoi hidratat. Esteticienii recomandă un tratament de exfoliere, dar nu foarte aspru, care să lase pielea să respire, dar care să nu o rănească. Acesta poate fi făcut și acasă, cu zaț de cafea sau particule de zahăr.[/box]

După această exfoliere este foarte importantă hidratarea. Se poate folosi o cremă sau o mască care poate fi realizată tot în casă. Pentru aceasta este necesar un gălbenuș de ou și o linguriță de miere. Cele două ingrediente se amestecă cu o jumătate de fiolă de vitamina E și jumătate de fiolă de vitamina A. Acestea pot fi cumpărate de la farmacie.

 
ladym.ro
 

Masca se aplică pe față și pe gât și se lasă timp de 30 de minute, după care se îndepărtează cu apă caldă. Esteticienii recomandă aplicarea acestei măști seara deoarece înainte de culcare putem să mai aplicăm o cremă de protecție.

 
ladym.ro