Marius Rotar, cercetător la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, a postat pe pagina sa de Facebook o imagine cu o maşină a celor de la Polaris, trecând nestingherită pe sub Poarta a III-a a Cetăţii Alba Carolina.

Publicitate

“Eu ştiu că prin Poarta a Treia a Cetăţii din Alba Iulia, precum şi prin nicio poartă reală sau imaginată a acesteia nu se circulă cu maşini. Azi, 4.02.2014, ora 12.05, prin Poarta a Treia o maşină Polaris trecea nestingherită, cu îngaduiţa slugarnică a celor îmbrăcaţi ca “soldaţii habsburgici”. Deşi n-am carnet o să rog un prieten să mă plimbe pe acolo cu maşina să văd dacă şi mie mi se permite sa fiu VIP! O fi scârţit podul de lemn când a trecut peste el această maşină?”, este mesajul postat de Marius Rotar alături de această imagine.

Noi ştim că Marius Rotar este o personalitate mai importantă în Alba Iulia decât cele două personaje din maşină, dar are şi suficient de mult bun simţ să nu creadă că ar putea avea mai multe drepturi decât alţi locuitori ai urbei.

Evident că poliţiştii nici măcar nu o să-l amendeze pe cel de la volan, care vorbeşte la telefon în timp ce conduce, pentru că – nu-i aşa? – nu era pe un drum public.
Nemira