De astăzi, 15 octombrie, tinerii pot accesa credite la CEC prin programul ”Investește în tine”. Creditele în cadrul programului sunt de 40.000 de lei pentru tinerii între 16 și 26 de ani și de 35.000 de lei pentru cei cu vârste între 26 și 55 de ani. Pentru persoanele angajate care solicită acest credit, suma poate fi suplimentată cu încă 20.000 de lei. Dobânda pentru aceste credite va fi suportată de bugetul stat, iar anii de cursuri sau studii reprezintă perioadă de grație.

Publicitate

Beneficiarii programului trebuie să să îndeplinească următoarele condiţii de eligibilitate: să fie persoane fizice cu cetăţenie română, cu domiciliul în România, să fie tineri cu vârsta cuprinsă între 16 ani împliniţi şi până la 26 de ani neîmpliniţi la data solicitării creditului inclusiv şi să fie cuprinşi în sistemul de învăţământ sau să efectueze cursuri de specializare, autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale sau, după caz, de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, persoane cu vârsta între 26 de ani împliniţi şi 55 de ani neîmpliniţi la data solicitării creditului inclusiv, dacă sunt cuprinse în sistemul de învăţământ sau efectuează cursuri de reconversie şi/ sau specializare profesională, autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi, după caz, de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, să prezinte cel puţin un codebitor, dacă solicitantul nu este angajat.

Procentul de garantare a creditelor acordate prin Program este de 80%, exclusiv dobânzile şi comisioanele aferente, iar plafonul total al garanţiilor de stat care pot fi emise pentru anul 2018 este de 600 de milioane de lei.

Lansarea programului ”Investește în tine” are ca scop deschiderea unei perspective tinerilor și persoanelor de vârstă activă pentru a-și asigura finanţarea în vederea îmbunătăţirii pregătirii profesionale sau pentru acces la diferite servicii de sănătate și activități sportive.