Credincioșii din Alba Iulia se pot închina, în această după amiază, la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Călugăra din judeţul Caraș Severin, care a fost adusă la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. Icoana va rămâne în biserică până miercuri, după sfânta Liturghie.

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei din Alba Iulia, miercuri, 21 octombrie, Liturghia va fi săvârşită de către ÎPS Irineu alături de un sobor de ierarhi. Cu același prilej vor fi sfinţite icoana Sfinţilor Ierarhi Ardeleni Ilie Iorest, Simion Ştefam şi Sava Brancovici şi icoana Sfinţilor Cuvioși Mărturisitori Visarion şi Sofronie și Sfântul Mucenic Oprea.

De Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Călugăra sunt legate mai multe fapte sfinte și minuni, iată o parte dintre acestea:

O femeie oarbă din naștere și-a recăpatat vederea complet, deși era oarbă ea era căsătorită și avea un copil după ce Maica Domnului i-a redat vederea prima ei rugăminte adresată celor din jur a fost să-i aducă copilul să-l vadă întia oară după această renaștere. Un om care era tetraplegic s-a vindecat pe când dormea lângă biserică în vis a auzit-o pe Maica Domnului poruncindu-i să înconjoare biserica de trei ori, iar el trezindu-se a constatat sub privirile mirate ale tuturor că putea merge și își putea folosi și mâinile. Asemenea Mântuitorului care în vechime a vindecat-o pe cea care avea scurgere de sânge, și în zilele noastre Maica Domnului prin icoana sa a vindecat o astfel de bolnavă numai atingându-se de ea.