Sâmbătă, 8 decembrie, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, va avea loc festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa domnului Dr. Herman Berkovits din Ierusalim. Evenimentul, înscris în seria manifestărilor prilejuite de aniversarea Centenarului Marii Uniri, va avea loc la ora 10.00 în Sala Senatului Universității , la Palatul Apor.

Herman Berkovits s-a născut la Târgu Lapuș, în județul Maramureș, în 1947 și a urmat cursurile Institutului de Medicină din Cluj-Napoca. Este medic specialist pediatru și conduce propria clinica de medicină pediatrică și generală în Ierusalim.

Dr. Berkovits este recunoscut pe plan internațional, deținând funcția de medic personal al primului-ministru israelian, Benjamin Netanyahu. El a intermediat multe întâlniri între premierul israelian și personalități politice românești cum ar fi Mircea Gioană, Adriean Videanu, Adrian Nastase, Theodor Baconski, Sorin  Oprescu și alții. Din acest motiv a fost numit Consulul onorific al României în Israel.