neonatologieMedicii neonatologi din țară se întâlnesc la cea de-a 18-a ediție a Conferinței Naționale de Neonatologie, în perioada 24-26 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

La conferință vor prezenta lucrări medici specialiști din București, Sibiu, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea și Alba Iulia și va fi prezent și președintele Asociației de Neonatologie din România, prof. univ. dr. Silvia Stoicescu. Mai multe lucrări de actualitate medicală vor susține și invitații de peste hotare.

 

 

În deschiderea evenimentului vor fi organizate joi, 24 septembrie, și două workshop-uri care se vor desfășura între orele 10.15-13.15, la Hotelul Medieval din Cetatea Carolina. Primul atelier „Reanimarea neonatală” va fi susținut de  Coordonator Prof. Univ. Dr. Silvia-Maria Stoicescu, iar cel de-al doilea „ Managementul hiperbilirubinemiei neonatale” va fi coordonat de Judy Moore, de la Neonatal Care Academy.

Lucrările Simpozionului vor fi deschise de la ora 14.30 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia cu prezentarea unei lucrări susținute de profesorul Edward Bell de la Universitatea din Iowa.

Organizatorii evenimentului sunt: Asociaţia de Neonatologie din România, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Facultatea de Medicină, Colegiul Medicilor Sibiu, Consiliul Judeţean Alba Iulia, Primăria Alba Iulia, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu și Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.