Circulația pe Lotul 3 al Autostrăzii Sebeș-Turda ar fi, în momentul de față, un real pericol pentru șoferi. Aceasta este concluzia la care au ajuns inspectorii CNAIR, prezenți la fața locului pentru verificarea lucrării efectuate de către compania Tirrena Scavi. Aceștia i-au dat constructorului un nou termen, de 90 de zile, pentru a remedia neconformitățile.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR a comparat circulația pe Lotul 3, în starea actuală, cu cea pe o pată de ulei, sau cu mersul pe gresie udă, criticând rețeta folosită la asfaltarea viitoarei șosele de mare viteză.

”S-a respins receptia sau, mai bine-zis, s-a amânat preluarea amplasamentului cu 90 de zile. Asa cum am declarat si ieri, principalele neconformitati care trebuie remediate sunt legate de rugozitatea, planeitate, soluțiile tehnice folosite de constructor pe pod nu corespund proiectului tehnic, iluminatul pe lămpi cu sodiu trebuie înlocuit cu iluminat cu led, mai economic. În functie de cum va permite si vremea, constructorul are 90 de zile să remedieze aceste aspecte”, a declarat Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR.

Reamintim faptul că autostrada Sebeș-Turda, cu o lungime de 70 km, trebuia să fie finalizată în anul 2016. Lucrările la Lotul 3 au fost cele mai rapide, restul tronsoanelor fiind cu mult în urma calendarului stabilit inițial.