Cele mai cunoscute cluburi de noapte din Alba Iulia, mai multe localuri și câteva săli de nunți au fost închise temporar și s-au ales cu amenzi după controalele făcute de reprezentanții Primăriei, luni și marți. Pe listă sunt: cluburile „Stage” și „Alegria”, dar și restaurantul „Erol” din zona Centru și restaurantul „Hanul cu berze” și sălile de nunţi „Traian” și „Nedeea”. Firmele care nu au putut prezenta autorizație de funcționare au primit amenzi între 400 şi 2.000 de lei. Administratorii sălii de nunți „Nedeea” s-au ales și cu dosar penal deoarece nu le lipsea doar autorizația de funcționare, ci și cea de construcție.

Printre localurile care fost verificate luni și care nu au avut probleme se numără sălile de nunți Mercur, Club Enjoy, Cafeneaua Tabu și Taverna.

„La nivelul municipiului Alba Iulia, am întreprins în ultimele două zile, (controale la localuri n.r.) la o parte din acesta, mai precis la șase unități la care s-au constat deficiențe, lipsa acordului de funcționare. S-a dispus suspendarea totală a activității și s-au aplicat amenzi în funcție de dimensiunea localului și sunt cuprinse între 400 și 1.000 de lei”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer.

Poliţia Locală Alba Iulia a prezentat într-o informare că, în urma verificărilor efectuate în 3 noiembrie, au fost constatate următoarele:

SC OANCEA INVEST COM SRL – pentru activitatea de alimentaţie publică desfăşurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, str. Regiment V Vânători, n.r 85-83, NU deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. Astfel, societatea a fost sancţionată potrivit OG 99/2000 art. 73, pct. 1 lit. c cu amendă în sumă de 2000 de lei şi a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei.

SC ROMSTAR ALBA SRL – pentru activitatea de alimentaţie publică desfăşurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, str. Traian nr. 67 şi Soseaua de Centură  nr. 48,  NU deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. Astfel, societatea a fost sancţionată potrivit OG 99/2000 art. 73, pct. 1 lit. c cu amendă în sumă de 1000 de lei şi a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei.

I.I. SIBIŞEAN MIRELA – BIANCA – pentru activitatea desfăşurată (baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor) se deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică (nr. 102/15.06.2011) emisă de Primăria Alba Iulia

SC MERCUR EVENT SRL – pentru activitatea e alimentaţie publică desfăşurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, Piaţa Iuliu Maniu, nr. 20, NU deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. Astfel, societatea a fost sancţionată potrivit OG 99/2000 art. 73, pct. 1 lit. c cu amendă în sumă de 400 de lei şi a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei.

SC DELICATESE de TOP SRL – pentru activitatea e alimentaţie publică desfăşurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, Calea Moţilor 3 A, NU deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. Astfel, societatea a fost sancţionată potrivit OG 99/2000 art. 73, pct. 1 lit. c cu amendă în sumă de 400 de lei şi a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei.

SC STEFAN ANDREI DUO SRL – pentru activitatea e alimentaţie publică desfăşurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, str. Fabricii nr. 14, NU deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. Astfel, societatea a fost sancţionată potrivit OG 99/2000 art. 73, pct. 1 lit. c cu amendă în sumă de 400 de lei şi a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei.