Astăzi, 20 mai, Cafeneaua cu tâlc din cadrul Festivalului Internațional de Teatru ”Povești” ne-a propus o întâlnire cu o idee inedită : un interesant melanj între arta clovneriei și flamenco.

Artista de origine franceză, Elodie Hatton, va aduce zâmbetele pe buzele noastre cu povestea unui clovn într-o gară, așteptând un tren. În aștepatrea acestui tren care nu mai ajunge, personajul găsește un rucsac abandonat. Să fie un pericol, o bombă… sau doar descoperirea unor accesorii care îl inițiază într-o călătorie spre dans, spre libertate?

Pentru cei curioși și pentru amatorii de experiențe unice, Fi-Solo Company va prezenta acest spectacol de teatru și dans – ”Ole! Quand le clown rencontre le flamenco”- la Casa de Cultură a Studenților, începând  cu ora 19.00.

Tot în programul zilei de azi, Festivalul Internațional de Teatru ”Povești” propune, de la ora 16.00, un atelier de mânuire de marionete la Casa de Cultură a Studenților (Sala Amfiteatru), avându-i ca și coordonatori pe Nuți și Sorin Dorobanțu, și un atelier de scenografie în aceeași locație, la Sala Oglinzilor, cu Alina Herescu pe post de coordonator.

Două expoziții vor fi deschise în această după-amiază : de la 18.00 la 20.00 expoziția de costume ”Surorile Cenușăresei”, la Casa de Cultură a Sindicatelor, și de la 17.00 la 19.00, la Galeriile de Artă ale Municipiului Alba Iulia, expoziția de artă plastică Valeriu Mladin – ”In memoriam Șerban Ionescu”.

Marți, 21 mai, festivalul va debuta, la ora 11.00 cu un spectacol de teatru pentru cei mici, ”Cartea cu Apolodor”, la casa de Cultură a Studenților, pus în scenă de Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin din Timișoara.

Tot de la ora 11.00 se va deschide și expoziția permanentă de marionete Concept, la Casa de Cultură a Studenților. La aceiași oră, la Școala Gimnazială din Petrești, va fi prezentat spectacolul-atelier ”Povestea Umbrelor”, cu Georgiana Dinescu și Marin Fagu ca și coordonatori.

Vom reveni cu detalii despre programul festivalului în fiecare zi.