Prima ediţie a Mamut Bike Race, concurs de mountain-bike cross-country, destinat în principal sportivilor amatori, suficient de bine pregătiți în abordarea traseelor montane, va avea loc sâmbătă. Potrivit organizatorilor, până acum şi-au anunţat participarea circa 150 de ciclişti din toată ţara, însă înscrieri se pot face şi în dimineaţa competiţiei.

“Înscrierile şi preluarea pachetelor de participant au loc la baza de agrement din apropierea Parcului Dendrologic, începând cu ora 8. De la ora 10, are loc sedinţa tehnică pentru concurenţi. Startul se va da la ora 11, urmând ca primii concurenţi să parcurgă traseul într-un timp estimat de aproximativ 1h20m”, au transmis astăzi reprezentanţii Primăriei Alba Iulia.

“Concursul, organizat de Bicheru Cycling în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia, se va desfășura pe un singur traseu, considerat de dificultate medie, pentru bicicliști amatori, suficient de bine pregătiți în abordarea traseelor de acest tip. Traseul de concurs este definitivat şi afișat pe site-ul evenimentului. Lungimea traseului de concurs este de 27km, iar diferența de nivel pozitivă de 900m.

Evenimentul, programat pentru data de 12 septembrie 2015, este o competiție outdoor desfășurată în mare parte prin pădurea din apropierea municipiului Alba Iulia. Traseul include zone de asfalt (noua pistă de biciclete), pământ, pietriș, bolovăniș și iarbă (drumuri forestiere și poteci turistice). Parcurgând traseul vei ajunge în zone de belvedere asupra orașului, cât și pe vârful Mamut (altitudine 765m), cu o excelentă panoramă înspre Pietrele Ampoiței și Piatra Craivii. Desfășurarea evenimentului are loc cu plecare de la baza de agrement din zona Mamut, construită pentru a oferi albaiulienilor şi turiştilor un spaţiu amenajat pentru picnic şi recreere”, se arată în comunicatul care a anunţat evenimentul.

“Programul de desfășurare a fost afișat pe site-ul dedicat evenimentului. Încurajăm înscrierile online și sperăm să putem evita astfel aglomerația la punctele de înscriere care vor fi amenajate în ziua concursului. Ne străduim să oferim surprize plăcute tuturor participanților și este încurajator faptul că deja au confirmat prezența și concurenți din alte județe, nu doar din Alba.

Categoriile de concurs au rămas neschimbate față de cele anunțate inițial: Masculin (14-18ani, 19-29ani, 30-39ani, 40+) și Feminin (14-29ani, 30+).  Se fac clasamente pentru categoriile specificate, precum și un clasament general. Se premiază primii 3 (trei) clasați la fiecare categorie. Suplimentar, vom acorda 2 premii speciale: King of Mamut și Queen of Mamut. Aceste premii vor reveni primului concurent, respectiv primei concurente, care vor ajunge pe vârf (PA2 – vf.Mamut). Mulțumim partenerilor, sponsorilor și colaboratorilor care fac posibilă desfășurarea concursului. Ne vedem la Start!”, au precizat organizatorii din echipa Bicheru Cycling.