Doi tineri din Alba iulia, el de 22 de ani și fata de 27 de ani, au încercat să fure din clădirea unde are sediul o societate comercială, mai multe scule, în ziua de luni, 8 iulie. Cei doi au abandonat bunurile furate în curtea societății comerciale. Ei nu sunt la prima faptă de furt, fiind cercetați în mai multe dosare.

A doua zi, pe 9 iulie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au luat măsura reținerii celor doi tineri pentru o perioadă de 24 de ore. Miercuri, 10 iulie 2019, polițiștii l-au prezentat pe un tânărul reținut pentru furt, în fața procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aba Iulia.

Ulterior, magistrații l-au prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alba, care a dispus cercetarea sa în stare de arest preventiv, pe numele său fiind emis un mandat pentru o perioadă de 30 de zile.

În cursul zilei de azi, 11 iulie 2019, tânăra va fi prezentată în fața procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.