După ce, în anul 2011, Spitalul Orăşenesc de la Ocna Mureş a fost închis, odată cu alte spitale din ţară, Ministerul Sănătăţii a dat aviz favorabil Consiliului Judeţean Alba pentru redeschiderea unui Centru Multifuncţional în oraş, care va funcţiona în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

 

 

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă a declarat că, în perioada următoare, va face toate demersurile necesare pentru deschiderea unităţii medicale.

[box type=”yellow” ]„Există tot sprijinul din partea autorităților locale, acestea au efectuat lucrări de reabilitare și vor asigura și plata utilităților. Dorim să deschidem cât mai repede acest centru, dar pentru moment avem dificultăți cu preluarea inventarului, mai exact preluarea aparaturii medicale. În perioada următoare voi insista pentru găsirea unei soluții și în această problemă”, a declarat menagerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă.[/box]

Potrivit managerului spitalului de la Alba Iulia, până la momentul la care se vor găsi medici pentru cele trei specialități medicale: ginecologie, pediatrie și interne se va stabili un sistem prin care medicii Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia să poată asigura consultațiile medicale de specialitate.

Centrul de la Ocna Mureș va avea cabinete de consultații, un număr de 20 de paturi pentru spitalizarea de zi, un cabinet de recoltare a probelor biologice și săli de tratament.

Sursa foto: ocnamuresinfo.ro