Ceaiul de măceşe este unul dintre cei mai buni aliaţi în perioada rece, ca urmare a aportului de vitamina C naturală. Şi în restul anului poate fi de ajutor, deoarece are mult mai multe beneficii.

“Ceaiul de măceşe constituie o armă în combaterea şi prevenirea răcelilor prin conţinutul său în vitamina C naturală, care întăreşte imunitatea organismului, ajutîndu-l să reziste la boli. Gustul acestui ceai nu este agreat de oricine, dar poate fi îmbunătăţit prin adaos de scorţişoară, care îi întăreşte calităţile de luptător cu răceala. Ceaiul de măceşe atenuează unele suferinţe ale ficatului, stomacului şi rinichilor, precum şi unele stări de inflamaţie intestinală. Prin vitamina PP, măceşele menţin permeabilitatea şi fragilitatea vaselor capilare, normalizând circulaţia sângelui”, potrivit Fares.

Mare atenţie însă la vasele în care preparaţi ceaiul sau gemul de măceşe, care trebuie să fie smălţuite sau din sticlă, deoarece metalele descompun vitamina C.