Meteorologii au anunţat că în noiembrie valoriile medii lunare de temperatură se vor situa, în general, în normele climatologice în cea mai mare parte a ţării, iar cantităţile de precipitaţii vor fi în creştere în anumite regiuni.

În prima lună de iarnă, temperaturile medii lunare vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, stabilite la 3,8 grade Celsius. În această lună în Transilvania şi Moldova sunt prognozate valori medii cuprinse între zero şi 5 grade Celsius, în timp ce în zona Olteniei acestea vor fi între două şi 6 grade Celsius. În Banat şi Dobrogea temperatura medie poate atinge şi valori de 7-8 grade Celsius.

Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa, în general, peste mediile climatologice în cea mai mare parte a zonelor, iar local în sudul şi vestul ţării acestea pot fi apropiate de cele normale. Media multianuală lunară a precipitaţiilor, pentru luna noiembrie, este de 41,5 l/mp, luându-se în considerare intervalul de referinţă 1981-2010. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii sunt estimate în Oltenia (până la 81 l/mp), Maramureş (77 l/mp) şi Crişana (63 l/mp).

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.