La Serbările Centenarului au fost invitate mai multe oficialități din țară și din afara țării. Până în momentul de față, cei care au confirmat prezența la Ziua Unirii au fost membrii Casei Regale și Președintele României.

”Prințesa Margareta și Principele Radu vor sosi în data de 30 noiembrie la Alba Iulia și vor participa la manifestările organizate cu prilejul zilei de 1 decembrie” a declarat, astăzi, primarul municipiului, Mircea Hava.

Născută în 1949, Prințesa Margareta este prima fiică a Regelui Mihai I și a Reginei Ana ai României. Maiestatea Sa a fost desemnată Principesă Moștenitoare în anul 1997 și Custodele Coroanei române în anul 2007 fiind și Marele Maestru al Ordinului Carol I (primind Colanul și Marea Cruce) și al Ordinului Coroana României (Marea Cruce). A primit Marea Cruce a Ordinului de Malta (2003), este Cavaler al “Legiunii de Onoare” a Republicii Franceze (2009) şi a primit Marea Cruce a Ordinului Sfânta Isabel a Portugaliei (2012).

S-a căsătorit cu Radu Duda pe data de 21 septembrie 1996, acesta devenind Principe al României și Alteță Regală în 2005.

Președintele României, Klaus Iohannis, a confirmat prezența pe data de 1 decembrie la ora 15.00, moment în care va avea loc inaugurarea Monumentului Marii Uniri și a Podului Unirii. Reprezentanții instituțiilor locale au declarat că momentul va fi marcat de un scurt discurs al Președintelui, adresat tuturor românilor.

Din partea celorlalte oficialități ale României nu există, până în prezent,  nici o confirmare oficială.

La evenimentele din 1 decembrie au fost invitați și reprezentanți ai altor state, printre care ambasadorul SUA și ambasadorul Franței în România. Chiar dacă cele două instituții au spus că vor trimite un reprezentant, până în momentul de față, nu a fost primită nici o confirmare oficială.

Sunt așteptați, însă, reprezentanți din Bulgaria, Croația, Italia și o delegație din Austria din care vor face parte și doi primari.