Vineri, 15 octombrie, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba poposește pentru prima dată cu Caravana literară a scriitorilor în școală la Colegiul Economic ,,Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia.

Activitatea va începe la ora 11.00 și va implica clasele de turism din cadrul colegiului, motiv pentru care, de data aceasta, caravana va avea o agendă puțin mai deosebită axată pe ideea împletirii timpului liber cu turismul.

Sunt invitați să-și prezinte cărțile în fața elevilor atât autori de proză și poezie cum ar fi Marcel Vișa, Daniela Floroian și Silvan Stâncel cât și chef Cosmin Toma care, de-a lungul timpului, a tipărit și lansat public mai multe cărți de bucate ,,asezonate” cu pagini de lectură privind gastronomia tradițională sau modernă, povești pe marginea rețetelor descrise în carte sau mesaje din partea unor personalități culturale. Evenimentul se va încheia cu un recital de poezie susținut de poetul Marcel Vișa urmat de un dialog între elevii colegiului și invitați.

Cu prilejul derulării Caravanei literare scriitori în școală va fi semnat și un parteneriat de colaborare pe termen lung între Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba și Colegiul Economic ,,Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, primul pas în colaborare fiind o donație de carte făcută între cele două instituții.
Activitatea face parte din programul ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.10 Caravana literară scriitori în școală, program ce are scop facilitarea unor întâlniri directe între scriitori contemporani și tineri astfel încât cărțile prezentate să le stârnească interesul și să le poarte pașii spre bibliotecă și serviciile oferite de această instituție.
Organizatorii activității sunt Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba și Colegiul Economic ,,Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Alba.