Reprezentanții Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au anunțiat că peste 1.100 de absolvenți de liceu și-au depus dosarele pentru un loc la programele de licență sau master ale instituției de învățământ superior din Alba Iulia.

Deocamdată, oferta e mai mare decât cererea

Universitatea din Alba Iulia are, în acest an, o ofertă de 658 de locuri finanțate de la bugetul de stat, 961 la taxă și 275 pentru învățământul la distanță, pentru programele de licență și câteva zeci de locuri propuse pentru candidaţii din Republica Moldova cu bacalaureat în România și pentru candidaţii români de pretutindeni. Taxele pentru un an universitar nebugetat (cu taxă) încep de la 2.000 de lei.

Pentru admiterea în ciclul de studii universitare de licenţă majoritatea specializărilor au ca pondere, în proporție de 100%, media examenului de Bacalaureat.

UAB organizează și admitere pentru ciclul de studii universitare de masterat

Universitatea albaiuliană are pentru anul universitar 2015-2016 o ofertă de  220 de locuri finanțate de la bugetul de stat și 651 de locuri la taxă. Totodată, sunt alocate 18 locuri pentru candidați români de pretutindeni, dintre care 6 cu bursă.

Pentru admiterea în ciclul de studii universitare de masterat candidații pot fi admiși pe baza următoarelor criterii: media de la examenul de licenţă – 50%; interviu sau/şi lucrare scrisă – 50%.

Universitatea din Alba Iulia are cinci Facultăți, fiecare cu programe de licență și masterat: Istorie și filologie, Științe economice, Științe exacte și inginerești, Drept și științe sociale și Teologie ortodoxă.

Citește și: Universitatea din Alba Iulia va avea de la toamnă o nouă specializare – Kinetoterapie şi motricitate specială

Înscrieri pentru Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se mai fac până joi, 23 iulie și la centrele teritoriale:

Centrul tutorial Deva: Înscrieri pentru toate programele de învățământ la zi și la distanță la Liceul „Traian” Deva, str. Titu Maiorescu nr. 30, Parter

Centrul tutorial Câmpeni: Înscrieri pentru toate programele de învățământ la zi și la distanță la Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni, Str. Oituz, nr. 3

Centrul tutorial Turda: Înscrieri numai pentru programele de învățământ la distanță la Colegiul ,,Emil Negruţi” Turda, str. Agriculturii, nr. 27, Etajul I

Calendarul admiterii la UAB Alba Iulia:

13 iulie – 23 iulie: înscrierea candidaţilor

24 iulie: susţinerea probei scrise şi a probelor de aptitudini/eliminatorie/competenţă lingvistică (la specializările unde este cazul);

25 iulie: ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie;

27 iulie: comunicarea rezultatelor admiterii;

27 iulie – 31 iulie:înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă;

3 – 7 august, 10 – 14 august şi 17 – 21 august:înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri cu taxă (realizată la nivel de secretariate ale facultăţilor).

A doua sesiune de admitere la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se va desfășura în perioada 7 septembrie – 25 septembrie 2015.