Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia și Direcția de Sănătate Publică Alba au lansat Campania „Alăptează și lucrează: acum este posibil!”, care se adresează direct proaspetelor mame care nasc în spitalul din Alba Iulia. Acestea sunt consiliate și încurajate să alăpteze nou născutul la sân.

Potrivit instituţiilor medicale, pentru a evidenția beneficiile alăptării la sân tinerele mame sau femeile care urmează să nască au început să participe la o serie de întâlniri organizate la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, la care iau parte medici: ginecologi, neonatologi și psihologi. Primele întâlniri au avut deja loc cu psihologul Mirela Ghircău.

Intenţia specialiştilor este aceea de a prezenta femeilor toate aspectele maternității și să răspundă întrebărilor venite din partea mamelor. Alăptarea la sân este încurajată de medicii specialiști albaiulieni deoarece s-a constatat o îmbunătățire a stării de sănătate a copilului care primește lapte matern dar și a mamei care se echilibrează mai repede după perioada de graviditate și după experiența nașterii.

De asemenea, campania urmăreşte şi încurajarea alăptatului la locul de muncă prin atragerea angajatorilor în proiecte care prevăd realizarea unor spaţii prietenoase unde mamele să poată interacţiona cu micuţii şi unde să-i poată alăpta.

Citeşte şi: Apare o nouă meserie în România: consultant în alăptare certificat internațional. Inițiatorii proiectului au lansat petiția „Alăptează România!”

Campania este derulată cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi a Institutului Naţional de Sănătate Publică, care asigură finanţarea, coordonarea, analiza şi evaluarea rezultatelor Campaniei.

Pe lângă acţiunile de informare – educare şi de comunicare planificate: activități informative şi activități de consiliere vor fi distribuite şi materiale informative, broşuri, care vor oferi suport explicativ şi vizual viitoarelor mame.