2Calitatea produselor brutăriei SC Matiaș SRL din Sântimbru a fost recunoscută de Ministerul Agriculturii, care a acordat la sfârșitul săptămânii trecute, pentru prima dată în România, titlul „Producătorul Tradiţional al anului 2015” firmei din județul Alba.

„Este pentru prima dată când se acordă acest titlu și este deosebit de important deoarece este o recunoaștere a produselor noastre. Distincția a fost oferită pentru toată gama de produse tradiționale a brutăriei și sperăm să o obținem și la anul”, a declarat Călin Matieș, proprietarul brutăriei SC Matiaș SRL din Sântimbru.

Călin Matieș a explicat că produsele pe care le comercializează respectă rețeta tradițională, sunt realizate cu materie primă autohtonă, care nu a fost „îmbunătățită”, iar procesul tehnologic este în cea mai mare parte manual. Sortimetele de pâine „Rustiq” se numără printre cele 46 de produse tradiționale atestate în județul Alba.

Diploma de merit, care a fost înmânată cu această ocazie de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, precizează faptul că această distincție se oferă pentru: „rezultate deosebite în campaniile agricole din 2015 şi efortul depus pentru a demonstra că în România se poate face producţie alimentară în mod tradiţional”

Producătorul din Alba, Călin Matieș, este și preşedintele Asociaţiei producătorilor de produse tradiţionale, ecologice şi de casă „Alba Transilvania” şi al Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România.