Administraţia locală din Alba Iulia a anunţat, printr-un comunicat de presă, că au fost alocate 2 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la Bazinul Olimpic. Primarul Mircea Hava a declarat că suma primită de la  Guvern va acoperi o parte din cheltuieli și că până la recepţia lucrării va mai fi alocat un milion de lei.

Prima întâlnire de lucru, care va avea loc după această alocare de fonduri, este programată vineri, 15 noiembrie. La discuţii vor lua parte reprezentanţii Primăriei, antreprenorul TIM Cluj şi subantreprenori, care vor stabili metodele de abordare a lucrărilor în perioada următoare.

„Certific disponibilitatea necondiţionată şi imediată de a acoperi cheltuieli în valoare de 2 milioane de lei astăzi, urmând ca încă un milion de lei să fie primiți în perioada următoare. La bazin se lucrează în prezent și am încredere în capacitatea constructorului de a finaliza cât mai curând lucrările. Sper ca acțiunile impulsive ale unor politicieni ahtiați după propria imagine să nu umbrească această veste bună. Dacă totul s-ar fi rezumat la nivel de proiecte și intenții, povestea bazinului olimpic ar fi avut un sfârșit neplăcut. Adeziunea față de oraș nu se măsoară prin puterea de a combate, ci prin voința de a construi”, a declarat primarul Mircea Hava