Una din cele mai frumoase acţiuni caritabile de sărbători, ShoeBox, continuă şi în acest an, reuşind să atragă, de fiecare dată, tot mai mulţi oameni care dăruiesc şi fac astfel tot mai mulţi copii să se bucure.

Începând de ieri, cutiile de pantofi “gătite” frumos şi umplute cu lucruri care prisosec unora, dar lipsesc altora, pot fi predate celor care se vor ocupa ca ele să ajungă acolo unde este mai mare nevoie.

Atenţie, în Alba Iulia pachetele nu se mai strâng în incinta Catedralei Reîntregirii, ca anul trecut, ci în alte două locaţii. În judeţul Alba, pachetele pot fi predate şi în Blaj şi Sebeş.

Există copii pentru care lipsurile sunt la ordinea zilei, copii care nu au primit în viaţa lor un cadou frumos împachetat. Singura lor vină este că s-au născut în familii sărace sau în familii care nu i-au vrut şi i-au dat în grija statului.

Oricine poate face un cadou unui astfel de copil, participând la campania ShoeBox. E drept, este nevoie de puţin efort şi nici nu puteţi vedea zâmbetul de mulţumire al copilului, dar puteţi fi siguri că darul va fi foarte bine primit. La fel s-a întâmplat şi anul trecut, iar dovadă sunt sutele de fotografii care arată că pachetele dăruite anul trecut au ajuns la copilaşi.

Imagini puteţi vedea AICI.

Cum împachetaţi şi ce puteţi pune în cutii

Pentru a aduce, şi în acest an, un zâmbet pe chipurile cat mai multor copii, aveţi nevoie de o cutie goală de pantofi pe care o înveliţi în hârtie de împachetat cadouri. Capacul şi corpul cutiei trebuie împachetate separat, astfel încât cutia să poată fi deschisă şi conţinutul verificat.

Apoi puneţi în cutie tot ce aţi cumpărat pentru a fi dăruit sau aveţi prin casă şi vă prisoseşte. Iată câteva sugestii: dulciuri (ciocolată, biscuiţi, napolitane), dar NU ceva perisabil sau fragil (banane, portocale, iaurt, borcane cu compot etc.), articole şcolare (caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva), jucării potrivite pentru vârsta şi sexul copilului, produse de igienă personală (perie şi pastă de dinţi, săpun, şampon, gel de duş, chiar şi absorbante, deoarece cei care au distribuit pachetele au aflat că fetele aveau mare nevoie de asa ceva), articole de îmbrăcăminte (fular, caciulă, ciorapi groşi, mănuşi sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat, dar care să arate bine, să nu fie rupt, pătat sau deteriorat). Puteţi pune şi o felicitare de Crăciun pe care să scrieţi câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia.

Evident, puteţi pregăti una sau mai multe cutii, dar să nu uitaţi să puneţi pe fiecare dintre ele un bileţel pe care să fie specificată vârsta copilului şi dacă este pentru o fetiţă sau un băieţel.

Dată fiind expeienţa anilor trecuţi, organizatorii au ţinut să precizeze că trebuie aduse doar lucruri care pot să încapă într-o cutie de pantofi (nu bibelouri, dulapuri, frigidere, televizoare sau cuptoare cu microunde). Nu puneţi în cutii lucruri pe care nu aţi vrea nici voi să le primiţi. “Lucrurile care nu mai pot fi folosite au un loc pe care îl cunoaştem cu toţii: se aruncă la gunoi. Fă un cadou aşa cum ţi-ar place să-l primeşti şi tu, nu fă curăţenie în casă pentru ca mai apoi să dai ce e de aruncat”, au precizat organizatorii.

Copiii care vor primi cutiile au între 2 şi 18 ani.

Unde lăsaţi cutiile şi până când

Perioada de colectare a cutiilor va fi între 1-15 decembrie 2014, urmând ca între 16-24 decembrie să împărţim cadourile către copii (…) ShoeBox2014 reprezintă efortul combinat a peste 150 de parteneri de locaţii şi ajutoarele acestora, o participare masivă a românilor din ţară şi diaspora, şi nu în ultimul rând bucuria zecilor de mii de copii defavorizaţi din România, care de Crăciun vor primi şi ei un cadou (…) Vă încurajez să puneţi o felicitare de Crăciun, pe care să scrieţi o vorbă bună, un gând de încurajare. În ultimii 3 ani am văzut că erau foarte mulţi dintre copiii care ştiau citi, care petreceau mult timp citind şi re-citind vorbele scrise de donatori pe felicitările găsite în cutii. Poate tot anul nu le spune nimeni o vorbă bună şi nu le spune nimeni că nu sunt pedepsiţi sau blestemaţi. Vorbiţi-le, în scris, de bine. Vă vor mulţumi. Lasaţi-le datele voastre de contact, poate fi începutul unei prietenii frumoase!”, au transmis organizatorii acţiunii la nivel naţional.

În Alba Iulia, de coordonarea întregii acţiuni se ocupă Anca Tabără, cea care împreună cu o echipă de voluntari a reuşit să facă un succes din ediţia de anul trecut a ShoeBox.

În Alba, locaţiile unde pot fi lăsate pachetele sunt următoarele:

ALBA IULIA:

1) str. 1 Decembrie 1918, bl. M1, ap 20.Persoana de contact: Anca Tabără 0748/034372. Rog telefon inainte.

2) EXIMTUR Alba-Iulia, Bd. Revolutiei 1989, nr.14, bl.B4, ap.44. Persoana de contact: ANGELO DICU, Director Agentie. Tel: 0745 945.235 Program: Luni- Vineri: 09-18; Sambata: 10-14

BLAJ:

Liceul Tehnologic Timotei Cipariu, str. Dr. Vasile Suciu, nr 25, cod 515400, persoana de contact Neagoie Aurelia, tel 0740 027 376, program 8-13 sau secretariatul unitatii.

SEBEŞ:

Liceul Tehnologic Sebes,  strada Viilor nr. 2. Persoana de contact: Adina Stanciu, telefon: 0722626271.

Lista tuturor locaţiilor din ţară şi străinătate unde se strâng pachetele ShoeBox poate fi găsită AICI.

Mai multe detalii despre acţiune, inclusiv despre cum puteţi deveni parteneri ShoeBox, găsiţi pe pagina oficială www.shoebox.ro, loc în care puteţi descărca şi o poză de profil sau un banner pentru cover Facebook, dacă doriţi să fiţi “ambasadori” Shoebox2014.

shoebox130 shoebox131 shoebox134 shoebox135 shoebox136 shoebox137 shoebox138 shoebox139shoeBox-afis-A2-alba iulia final