Un bărbat s-a ales cu două dosare penale “dintr-o lovitură”, după ce a condus un autoturism neînmatriculat şi, apoi, a încercat să-l mituiască pe poliţistul care l-a oprit în trafic.

Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Alba a anunţat că a înregistrat denunţul unui agent de poliţie din cadrul IPJ Alba – Serviciul Rutier care a sesizat faptul că, în timp ce se afla în executarea atribuțiilor de serviciu pe DN 1, în judeţul Alba, a constatat comiterea unei infracțiuni la regimul rutier.

“Polițistul l-a depistat pe P.P. care a condus un autovehicul neînmatriculat, iar acesta i-a oferit sume de bani pentru a nu dispune măsurile legale, respectiv întocmirea unui dosar penal şi reţinerea permisului de conducere.

Denunţul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, procurorul de caz dispunând delegarea ofiţerilor din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba pentru realizarea prinderii în flagrant şi efectuarea unor alte acte de urmărire penală.

În aceeași zi, P.P. s-a deplasat la sediul I.P.J. Alba unde s-a întâlnit cu denunțătorul în vederea finalizării întocmirii documentației pentru infracțiunea constatată. Cu această ocazie, P.P. i-a oferit polițistului suma de 2000 lei pentru a nu lua măsurile legale ce se impuneau față de el. Agentul de poliție a refuzat oferta spunându-i că fapta constituie infracțiune, după care făptuitorul a pus banii în buzunar, iar polițistul a finalizat întocmirea actelor pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

Ofiţerii din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba au fost delegaţi în cauză să efectueze cercetări, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, iar suma de 2000 lei a fost confiscată de la inculpat.

În data de 02.07.2015, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpatul P.P. pentru comiterea infracţiunii de dare de mită prev. de art. 290 alin. 1 Cod Penal, urmând ca acordul să fie înaintat instanţei pentru pronunţare”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba.