Seria taberelor de remarcare a traseelor turistice pentru obținerea omologării lor și pentru sporirea siguranței turiștilor pe munte continuă și în acest an. Prima acțiune de acest fel s-a desfășurat în satul Ardeu din Munții Metaliferi și a vizat remarcarea traseelor turistice care fac legătura între județele Alba și Hunedoara.

La acțiune au participat 35 de voluntari, membrii ai asociațiilor de turism montan Ecouri Verzi Cluj Napoca, Albamont Alba Iulia, Kogaion Orăștie și Trascau Corp Zlatna, dar și persoane particulare din mai multe orașe ale țării (Timișoara, Cluj Napoca), care au dorit să dea o mână de ajutor și să descopere noi locuri interesante.

trasee

Cu această ocazie au fost refăcute complet două trasee. Primul marcat cu cruce rosie, plecă din Zlatna, ajunge în Cheile Cibului, satul Ardeu și Cheile Măzii, iar cel de-al doilea, marcat cu triunghi roșu, face legătura dintre Cheile Cibului, Cheile Glodului și satul Ardeu.

„Traseele pun în valoare spectaculoasele Chei al Bazinului Văii Geoagiu, puțin cunoscute dar foarte atractive. Acțiunea s-a realizat în parteneriat cu SP Salvamont Alba, care a desfășurat o logistică complexă, formată din trei salvamontiști, o mașina de teren, doua ATV-uri și echipament specific. Pe lângă remarcarea propriu-zisă, s-au montat 14 stâlpi și 33 de indicatoare turistice”, a declarat Adrian Puiuleț de la Serviciul Turism, al Consiliului Județean Alba.

Următoarea tabără de remarcare a traseelor turistice se va desfășura în perioada 9-12 iulie în zona Întregalde. Până la sfârșitul acestei veri se vor mai organiza acțiuni de același fel și în Rimetea, Scărița Belioara și în satul Bucium.

Sursa foto: Alex Măţăgău