Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii au anunţat că vor elabora o hotărâre prin care să se specifice că nu mai sunt necesare analizele la începutul anului şcolar. Cu toate acestea, grădiniţele din Alba solicită analizele încă din prima zi de grădiniţă. Inspectorul pentru învăţământ timpuriu de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Aurora Vârtei, a declarat că până la o înştiinţare oficială rămâne în vigoare procedura din anii trecuţi.

Potrivit inspectorului Aurora Vârtei, în judeţul Alba, majoritatea grădinţelor cu program prelungit vor începe activitatea de marţi, 1 septembrie, iar analizele trebuie prezentate de părinţi încă din prin zi.

„Grădinițele cu program prelungit vor începe școala de la 1 septembrie, doar în puține cazuri s-a solicitat de către grădinițe începerea activității din data de 5 septembrie, din cauza unor lucrări nefinalizate. Deoarece nu există o hotărâre oficială s-a luat decizia ca părinții să prezinte analizele copiilor la intrarea în colectivitate. Părerea mea este că aceste analize de la început de an sunt utile”, a declarat inspectorul pentru grădinițe Aurora Vârtei.

Analizele solicitate pentru intrarea în colectivitate sunt:

– Examen coprobacteriologic

– Examen coproparazitologic

– Exudat faringian

De asemenea, părinții trebuie să prezinte la intrarea în grădiniță și o adeverință de la medicul de familie.

sursa foto: doxologia.ro