Începând de luni, piaţa agroalimentară din centrul municipiului Alba Iulia va funcţiona în Piaţa Consiliul Europei, lângă sediul Electrica, deoarece actuala locaţie va intra în reabilitare şi modernizare. Anunţul a fost făcut astăzi de reprezentanţii Primăriei Alba Iulia.

“Programul de funcţionare pentru piaţa temporară va fi neschimbat, zilnic între 6.30-16.00. Graficul de taxare pentru comercianţi rămâne neschimbat. Primăria va asigura condiţiile ingienico-sanitare, atât în interesul comercianţilor, cât şi pentru public (sursă de apă, grupuri sanitare). Precizăm că produsele lactate se vor comercializa exclusiv în actuala hala agroalimentară, asigurându-se accesul şi pe perioada şantierului. În rest, mărfurile alimentare şi industriale se vor comercializa în noua locaţie. Termenul estimat pentru finalizarea operaţiunilor de relocare este 1 aprilie. Locuitorii sunt rugaţi să evite parcarea autoturismelor pe viitorul amplasament al pieţei temporare, începând de duminică, 29.03.2015”, se arată în comunicat.

“Am fost nevoiţi să găsim un echilibru just pe perioada în care actuala piaţă se va moderniza complet. Ne-am sfătuit, aşa cum este şi normal, cu cei care vând astăzi şi pentru care vrem să facem condiţii mai bune şi civilizate mâine. Ei au recomandat această locaţie, iar din discuţiile pe care le-am avut cu alte instituţii precum Direcţia de Sănătate Publică, am ajuns la concluzia că locaţia aleasă e un compromis bun. E o situaţie care va genera un oarecare disconfort, pe care îl regretăm, dar va produce şi satisafacţie din toamnă, momentul în care Alba Iulia va avea una dintre cele mai moderne pieţe din România”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

piata 1 piata 3