Alba Iulia este, începând de astăzi, în sărbătoare. Este Sărbătoarea Muzicii, care a fost gândită, în acest an, ca fiind una a artiştilor români. Organizatorii au anunţat, astăzi, că spectacolul muzical va fi completat şi de unul pirotehnic, programat pentru sâmbătă, spre miezul nopţii.

“Traviata nu este doar cea mai celebră creație a lui Verdi,  una dintre cele mai des interepretate opere pe marile scene ale lumii, ci și coloana sonoră a unora dintre cele mai spectaculoase producții piromuzicale de înaltă clasă realizate pe mapamond. Fie că vorbim de Sydney, Montreal, Moscova sau Barcelona, mari maeștri ai pirotehniei au dat un plus de grandoare prin efectele lor, celor mai complexe producții ce au spus povestea de iubire dintre Violetta și Alfredo.

Să asculți Traviata în aer liber, într-o interpretare a Operei Naționale Române de Stat din Cluj-Napoca, susținută vizual de Pyro Events Team – Fireworks Design este cu siguranță un privilegiu. O asemenea șansă nu trebuie ratată, pe 20 iunie când Cetatea Alba Carolina va deveni o imensă scenă de operă, găzduind o reprezentație de mare anvergură.

Pe acordurile celebrei ”Brindisi”, focurile de artificii se vor dezlănțui feeric. Ele vor fi lansate din trei puncte de tragere suspendate la 18 metri înălțime, iar efectele vor puncta cu măiestrie fiecare acord.

Interpretarea operei va fi susținută și pusă în valoare de artiști incontestabili, iar” dialogul” artistic  dintre Opera Națională Române de Stat din Cluj-Napoca și pirotehniștii de la Pyro Events Team – Fireworks Design nu se poate dovedi decât un veritabil regal, care nu trebuie ratat.

Lucruri minunate se întâmplă din nou între zidurile Cetății Alba Carolina,  o veritabilă sărbătoare a muzicii și luminilor ne așteaptă în Cealaltă Capitală”, au transmis reprezentanţii Primăriei Alba Iulia.

Manifestările reunite sub “cupola” Sărbătorii Muzicii vor debuta astăzi, la ora 19, la Poarta a IV-a a Cetăţii, cu un spectacol al Gărzii Romane. La ora 19.30, în Piaţeta Mihai Viteazul, va fi vernisată expoziția “Suvenir de Alba Iulia”. La aceeaşi oră, pe scena din Piaţa Cetăţii, vor urca cei mai talentaţi tineri naişti din România, după care cei prezenţi vor fi invitaţi la o călătorie muzicală alături de Maria Buză şi Taraful „Gheorghe Pătraşcu”.

Sâmbătă, la prânz, sunteţi aşteptaţi pe pietonala Mihai Viteazul la schimbul medieval de gardă, iar de la ora 21.00 este programat spectacolul “La Traviata” de G. Verdi, susţinut de Opera Națională Româna Cluj-Napoca, urmat de spectacolul de artificii având aceeaşi temă muzicală.

Duminică, la prânz, are loc schimbul de gardă, iar seara, de la ora 20.30, este programat ultimul spectacol din cadrul Sărbătorii Muzicii 2015, care va aduce pe scenă Big Band-ul Radio dirijat de Ionel Tudor, cu solişti de primă mână: Luminița Anghel, Nico și Vlad Miriță.

 

Citeşte şi: 19-21 iunie 2015: Sărbătoarea Muzicii la Alba Iulia. Vezi programul complet!