Centrul de resurse “Academia Doamnelor” din Alba Iulia va fi inaugurat oficial în data de 15 octombrie. Organizatorii au precizat că la eveniment sunt invitate să participe câteva dintre doamnele care au atras întotdeauna atenţia publicului din România, fiind percepute ca un model de reuşită profesională şi umană: ASR Principesa Maria a României, Andreea Esca, Valerie Cioloş şi Gianina Corondan.
“Academia Doamnelor” Alba Iulia este singurul centru comunitar de resurse dedicat în întregime femeilor din localităţile ce alcătuiesc Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba. Centrul de Resurse oferă un spaţiu multifuncţional pentru evenimente, cursuri şi worshopuri de dezvoltare personală, consiliere individuală, ateliere de creaţie, destinate creării unei structuri cadru de schimbare a percepţiei femeii în societate, depăşirii stereotipurilor culturale şi promovării culturii antreprenoriale.

“Ştim că ele, doamnele, sunt cele care pun orice în valoare. Am reuşit un lucru bun, dar totuşi modest, comparativ cu ce ar merita să primească toate femeile, în fiecare zi. Am reuşit să transformăm un spaţiu nedorit de nimeni, ca multe altele din oraş, într-o clădire plină de viaţă, oferindu-le un loc în care să se facă auzite, să creeze şi să materializeze idei pentru o
comunitate, respectând spiritul şi dorinţa doamnelor de a reuşi şi răzbate”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.
Valoarea totală a proiectului implementat în cadrul programului de finanţare europeană PSDRU 2007-2013 este de 2.127.962 lei. Academia Doamnelor este situată în Alba Iulia, strada Gladiolelor nr.3A, pe amplasamentul fostei cetrale termice din spatele cinematografului Dacia.