O cititoare a Revistei de Alba, Liliana Cosor, ne-a scris pe adresa redacţiei, că a obţinut în luna decembrie 2013 gradul de asitent medical principal şi doreşte să afle când i se va mări salariul. Am solicitat aceste răspunsuri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia unde mai mulţi angajaţi sunt în această situaţie.

Publicitate

Potrivit legislaţiei, personalul medical are obligaţia să urmeze cursuri de educaţie profesională continuă şi pot susţine examen de promovare în grad profesional. Dacă au obţinut acestă calificare, ei trebuie să solicite unităţii medicale în care lucrează, printr-o cerere scrisă, încadrarea pe post conform noului statut, care presupune şi o creştere a remuneraţiei financiare.
Bonprix
Pentru a da curs cererilor angajaţilor, spitalele trebuie să transforme posturile medicale şi să evalueze efortul financiar presupus de această mărire a salariilor. Decizia de transformare a posturilor şi acordarea măririi salariale se ia în Comitetul Director.

[box type=”blue” ]Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, în cazul angajaţilor care lucrează în această instituţie cel mai probabil cererile de promovare în grad profesional al asistenţilor medicali se vor soluţiona, în acest an, după încheierea unui nou contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Alba, care este preconizat în luna martie.[/box]

În situaţia cititoarei noastre sunt aproximativ 150 de asistenţi medicali din judeţul Alba care au susţinut examene de obţinere a gradului principal în data de 13 şi 14 decembrie 2013.

Citeşte şi: Examen de grad pentru asistenţii medicali generalişti din judeţul Alba

Bonprix