Silvan Stâncel, cunoscut iubitorilor muzicii folk  pentru talentul său interpretativ deosebit, a decis să iasă din tiparul clasic cu piesa „O clipă nebună”, pe care a înscris-o la preselecția pentru concursul Eurovision. Competiția internațională va fi găzduită anul acesta de Danemarca. Potrivit regulamentului de concurs fiecare țară reprezentată va organiza o preselecție națională, în urma căreia se va alege un câștigător. Piesa „O clipă nebună”, pe muzica și textul lui Silvan Stâncel poate fi ascultată de astăzi și pe internet și va fi prezentată publicului și cu ocazia Târgului Internațional de Carte și Muzică Brașov din 20-23 martie 2014.

Artistul a precizat că această piesă este una dintre cele mai sensibile pe care le-a scris și speră că va fi apreciată de toată lumea.

„ … O clipă nebună este o piesă scrisă recent, cu totul diferită ca text și muzică față de tot ceea ce am compus până acum. Este inspirată din viața mea reală și cred într-adevăr ce spun acolo… Nu e multă filosofie, ci  doar un crez simplu: “Viața-i o clipă, o clipă nebună…” E un cântec de dragoste care se poate potrivi oricui și, spun eu, probabil unul dintre cele mai sensibile cântece pe care le-am scris până acum. Tot ce-mi doresc legat de acest cântec și Eurovision 2014 este ca el să ajungă la inimile a cât mai multor oameni și să-i bucure. Sunt 3 minute de dragoste și intimitate. Sper să placă. Îmi doresc și un videoclip însă e prematur să mă pronunț acum legat de acest aspect. Cât despre Eurovision, e o surpriză și pentru mine 🙂 Deși am câștigat 7 concursuri naționale de muzică recunosc că Eurovizionul poate fi o cu totul altă experiență. Anul trecut am cântat în Anglia, Italia, Slovacia însă o intrare la vârf de Eurovision ar fi ceva minunat. Eurovision este un festival care nu mai are nevoie de nici o prezentare”, a spus Silvan Sâncel.

Albaiulianul a mai declarat că a fost încurajat să participe la această competiție de colegul său de scenă Ovidiu Scridon și, de asemenea, a solicitat și părerea noastră.

„Sugestia de participare a venit de la prietenul și colegul de scenă, Ovidiu Scridon, care, după ce a ascultat-o, mi-a spus simplu: “Înscrie piesa la Eurovision!”. Am analizat ideea și apoi exact asta am și făcut. Nu știu dacă va trece sau nu de preselecție, însă e o piesă care îmi place, în care cred și pe care o voi promova de acum înainte. Până una alta, sunt invitat împreună cu Ovidiu Scridon să particip cu un recital pe data 22 martie 2014 la Brasov Business Park în cadrul Târgului Internațional de Carte și Muzică Brașov unde vom cânta și această piesă. Lucrurile bune se întâmplă, trebuie să ai curaj, să te lupți și să acționezi acum pentru că, vorba cântecului… “viața-i o clipă, o clipă nebună!”. Oare va merge piesa mai departe, oare va fi pe gustul juriului și a publicului??! Nu știu, ascult-o și tu și spune-ți părerea”, a solicitat Silvan Stâncel.

Citeşte şi:

Muzica poate defini un destin: chitaristul Silvan Stâncel este și creatorul unui eveniment cultural care care se poate susţine singur –Tabăra de chitară „Acustic live music camp”