Asociația de Turism și Ecologie Trascău Corp Zlatna a anunțat că dorește să continue dezvoltarea infrastructurii turistice a zonei carstice Dâmbău, unde a ridicat Refugiul Săruni deoarece, doar în anul acesta, aproximativ 600 de turiști au poposit în acea zonă.

Asociația a anunțat că pentru cei care trec iarna prin zonă a fost construit un al doilea refugiu, de mai mici dimensiuni, dotat cu două paturi suprapuse care va fi deschis permanent. Potrivit reprezentanților Asociației de Turism și Ecologie Trascău Corp Zlatna, noul refugiu va fi funcţional de anul viitor şi pentru condiţii de iarnă.

Pe lângă această amenajare, în peretele Dâmbăului, pe partea componentă a Cheilor Caprei, situat la aproximativ 40 de minute de Refugiul Săruni, a fost realizat și un balcon de belvedere. Turiștii au ocazia să admire de la înălțime peisajul deosebit de frumos.

Accesul spre acest balcon de belvedere se face astfel: marcaj turistic cruce albastră, până la Sălaşul Boarilor în Dâmbău, apoi marcaj turistic triunghi albastru în direcţia Feneşasa și punct roşu, deviaţie către balcon.