Direcţia de Sănătate Publică Alba a anunţat că anul acesta, pentru Campania de vaccinare antigripală, judeţul nostru va primi 4.900 de doze de vaccin antigripal, care va fi administrat gratuit persoanelor din grupurile vulnerabile prin reţeaua medicilor de familie.

Directorul DSP Alba, Cornel Piţu, a declarat că deocamdată dozele nu au ajus la Alba Iulia, dar că până la sfârşitul acestei săptămâni acestea vor ajunge la sediul instituţiei de unde vor fi mai apoi repartizate medicilor de familie, în funcţie de necesităţi.

„Pentru Campania de vaccinare antigripală au fost repartizate 4.900 de doze de vaccin. Am făcut comandă pentru efectuarea transportului, iar vaccinul va ajunge la Alba Iulia miercuri sau joi. De asemenea, pentru perioda următoare, județul Alba are repartizate și 4.000 de doze de vaccin BCG, 3.400 de vaccinuri ROR și 1.800 de doze de vaccin hepatic B. Vor mai fi primite și 4.600 de teste pentru depistarea HIV/SIDA”, a explicat directorul DSP Alba, Cornel Pițu.

Vaccinul antigripal este gratuit pentru: persoanele de vârsta a treia, bolnavii cronici, copiii instituționalizați, femeile însărcinate și personalul medical.