Ambasadorul Israelului, Dan Ben-Eliezer, a vizitata Cetatea Marii Uniri și a avut o întrevedere cu primarul Mircea Hava, cu Nicolaie Moldovan, city manager-ul municipiului și cu doamna Lia Borza, reprezentantul comunității evreiești din Alba Iulia.

Cu această ocazie s-a discutat despre posibilitatea derulării unor proiecte investiționale și economice cu parteneriate din Israel. De asemenea, s-a vorbit despre întărirea relațiilor cu orașul înfrațit Nazareth Illit.

Primarul Mircea Hava a punctat cu ocazia acestei întâlniri și patrimoniul evreiesc de care dispune orașul, respectiv cele mai recente demersuri pentru punerea în valoare a acestuia. Primăria Alba Iulia a depus un proiect de finanțare către World Monuments Fund, având ca argumetare dorința de a transforma cimitirul evreiesc într-un obiectiv vizitabil.

În acest context, i-a fost propusă ambasadorului Israelului și facilitarea introducerii Cetății Alba Carolina în circuitele turistice care au ca punct de plecare Israelul, iar ca destinație, zonele istorice ale României.