Multe dintre evenimetele dedicate Zilei Naționale se vor desfășura în aer liber și dacă doriți să participați trebuie să țineți cont și de frig. Pentru a suferi cât mai puțin din cauza vremii nefavorabile trebuie să vă îmbrăcați și să vă alimentați corespunzător. Medicii recomandă pentru această perioadă hainele din materiale naturale și o dietă mai bogată în proteine.

Indiferent de alimentele pe care le consumăm temperatura corpului crește după masă. Există însă produse care stimulează mai mult această creștere a temperaturii, este vorba despre alimentele bogate în proteine și cele bogate în amidon. Pe perioada iernii, untul, uleiul și carnea mai grasă pot aduce un aport substanțial dietei. Cu toate acestea excesele trebuie evitate mai ales dacă faceți puțină mișcare și petreceți majoritatea timpului la căldură.

Pe perioada rece hidratarea este foarte importantă, iar medicii recomandă ceaiurile și supele călduțe care ajută la eliberarea căilor respiratorii și păstrarea unei temperaturi corespunzătoare a corpului.

[box type=”red” ]O altă paletă de alimente care încălzesc din interior sunt condimementele picante: usturoiul, ardeiul iute și, pentru cei care preferă ceva mai exotic, ghimbirul.[/box]

Pe perioada rece îmbrăcămintea corespunzătoare este de asemenea, foarte importantă. Sunt recomandate hainele din bumbac și încălțămintea mai groasă. Medicii atrag atenția și asupra lărgimii hainelor. Bluzele, gecile, pantalonii și papucii prea strâmți trebuie evitate, deoarece împiedică păstrarea unei temperaturi corporale corespunzătoare.