În fiecare an, echipa YouthBank primește în rândurile ei tineri entuziaști, dornici să schimbe în bine comunitatea și să se dezvolte ei înșiși. Anul școlar 2018-2019 va fi al zecelea în care Fundația Comunitară Alba implementează acest program, care oferă atât de mult comunității și tinerilor ei.

Și pentru că, de anul trecut, YouthBank Alba s-a transformat dintr-un program local într-unul județean, pot aplica pentru a intra în echipă elevii care în anul școlar 2017-2018 sunt în clasa a VIII-a la o școală gimnazială, respectiv în clasa a IX-a, a X-a sau a XI-a la un liceu din județul Alba.

Tot ce au de făcut este să completeze și trimită formularul disponibil pe inscriere.fundatiacomunitaraalba.ro până cel târziu vineri, 22 iunie 2018, orele 23:59. După înscriere, candidații vor fi contactați cu detalii despre etapa următoare. Pentru informații suplimentare, elevii pot scrie pe yb@fundatiacomunitaraalba.ro sau da un mesaj pe pagina de Facebook YouthBank Alba.

Echipa YouthBank este alcătuită din tineri cu inițiativă care, prin training-uri și implicare în comunitate, își dezvoltă abilități importante pentru viitorul lor: leadership, comunicare, muncă în echipă, negociere, fundraising, management de proiect și financiar. Membrii echipei întâlnesc actori importanți ai comunității – cetățeni activi, firme, instituții, iar împreună cu ei sprijină generația tânără să realizeze proiecte importante pentru ea și comunitate prin crearea și administrarea transparentă a Fondului YouthBank, destinat proiectelor implementate de tineri.

Programul are ca parteneri principali Municipiul Alba Iulia, Aloref, Ancău Company și Casa de Cultură a Studenților, fiind susținut de Apa CTTA, Porterom, Pensiunea Select și Deko Team și având ca parteneri logistici Societatea de Transport Public, Tipo-Rex, Nicolae Boca Photography și Impact Design. Fundația Comunitară Alba și partenerii ei investesc încredere și resurse în tinerii din Alba, astfel încât, în viitor, să procedeze și ei la fel cu generația tânără. Să-și îmbunătățească tot timpul abilitățile și să-și dorească să fie mai buni, pentru a reuși pe piața muncii și în viață. Sunt tineri care nu vor căuta niciodată statutul de asistat social. Dimpotrivă, ei vor fi cei care vor crea plusvaloarea de care va beneficia întreaga societate, și deci și cei în nevoie.

“YouthBank este un program condus de tineri. În YB tinerii socializează, își fac prieteni noi, dar mai ales se implică în viața reală. Iau decizii serioase, cu impact asupra lor și comunității. Învață de la profesioniști și își dezvoltă abilități cu ajutorul cărora vor reuși mai ușor în viață” – Luminița Moldovan, coordonator YouthBank Alba.

“Dacă ar fi să rezum, în câteva cuvinte, ce se întâmplă în acest program, aș spune că YouthBank modelează tineri, care modelează comunități” – Dorin Sava, director executiv al fundației.