Doamnele și domnișoarele din Alba Iulia sunt invitate astăzi, 9 martie, să ia parte la un concert deosebit oferit de talentata violonistă, Rebekka Hartmann. Evenimentul are loc începând cu orele 19:00, iar intrarea se va face pe bază de invitații gratuite, ce pot fi ridicate de la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Cu un repertoriu muzical plin de romantism, Rebekka Hartmann va pune în valoare o vioară a lui Antonio Stradivarius, din 1675, plină de povești și subtilități muzicale. Alături de violonistă, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor se va afla Orchestra Filarmonicii din Sibiu, condusă de dirijorul Constantin Adrian Grigore.

Născută în Munchen în 1981, Rebekka Hartmann a  început să cânte la vioară când avea doar 5 ani. Şi-a continuat studiile în Munchen, cu Andreas Reiner, şi în Los Angeles, cu Alice Schoenfeld. A susţinut masterclass-uri internaţionale cu Rainer Kussmaul şi colaborări cu Josef Kroner, Christoph Schlüren şi Rony Rogoff. A câştigat premii internaţionale precum Concursul Internaţional de Vioară Henri Marteau (Franţa, 2005), Pacem in Terris (Bayreuth, 2004) şi Jascha Heifetz Scholarship (USA, 2002). A susţinut concerte în China, SUA, Marea Britanie, Austria şi Elveţia, precum şi recitaluri la festivaluri importante, cu orchestre precum Orchestrele Simfonice Peking, Bamberg, Aachen, Orchestra de Cameră Württemberg şi Orchestra de Cameră Germană.